Stav prípravy diskusie k 23.11.2007

s diskutérmi to vyzerá predbežne takto:

účasť potvrdili pán Pásztor (architekt), pán Mokríš (pamiatkár), pani Kissová (Spolok na podporu Skrášľovania Košíc), pán Titl (dopravné riešenie Auparku), pán Murko (bývalý hlavný architekt Košíc) príde ak bude môcť, pán Popík (HB Reavis) podmieňuje svoju účasť účasťou niekoho z mesta (Knapík/Filipko/Čečko- zatiaľ nemám odozvu / Grega- povedal, že ak bude môcť zváži / zástupca z ÚHA- na ÚHA mi povedali že v momentálnej situácii sa nechcú vyjadrovať), do úvahy pripadajú ešte pán Kravčík a niekto z architektnického štúdia ArS (Zahatňanský a spol.) spolu by mali byť 6 diskuteri (cca 3za 3proti) + po jednej stoličke na oboch stranách pre prípadných diskutérov

Plán diskusie by mal byť takýto:

Na úvod nám pán Mokríš z pamiatkového úradu povie v krátkosti niečo o histórii územia, o ktorom sa budeme baviť. Potom poprosím v krátkosti pána Murka, aby porozprával o bližšej histórii z pohľadu jeho skúseností ako hlavného architekta mesta, aké existovali riešenia územia, prečo sa to volá námestie, akú funkciu plnilo, prečo je tam dnes parkovisko? Samozrejme aj tu je už priestor na vyjadrenia aj ostatných diskutérov, či na záver prvého bloku aj divákov.

V druhej časti diskusie, by sme prešli už priamo k našej téme, ako prišla na stôl a ako prebehlo rozhodnutie o tom, že budeme mať Aupark na Námestí osloboditeľov, a čo nasledovalo potom a aká je situácia dnes.

No a napokon príde priestor pre voľnejšiu diskusiu o tom, čo Aupark na Námestí osloboditeľov Košiciam a jej obyvateľom prinesie, a čo naopak sú negatíva.

Po každej časti je tu priestor aj pre divákov ak budú mať nejakú otázku, či pripomienku, stačí zdvihnúť ruku. V prípade záujmu máme po jednej voľnej stoličke na oboch stranách pre diskutérov z hľadiska.

Po skončení by som chcel urobiť taký experiment, prieskum o tom ako to vyzerá z postojom divákov, pre, či proti Auparku na Námestí osloboditeľov a či počas diskusie zmenili názor, že by sme si spravili také malé hlasovanie.

Cielom celej tejto diskusie je vytvorenie ucelenejšieho obrazu o celej veci do dnešného dňa, kedy je síce rozhodnuté o výstavbe Auparku, ale Námestie osloboditeľov je ešte v pôvodnej podobe.

Ak máte nejaké pripomienky, alebo obrazové materiály k téme pre účely projekcie k diskusii, prosím aby ste čím skôr reagovali, ďakujem
a pekný deň
www.namestie.info